Eğer doktor tarafından dış gebelik teşhisi konulursa, doktor ayrıca bireyin kan nakline ihtiyaç duyması durumunda bireyin kan grubunu doğrulamak için kan testi isteyebilir.
Bulantılar daha şiddetli ise, beslenmeyi bozuyor ve aşırı kilo kaybına neden oluyorsa o zaman bazı ilaçların kullanılması gerekir.
Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.
Eğer yetersiz kan akımı olan bir yere yerleşirse, döllenmiş yumurta yeterince beslenemez ve sonunda ölür ve kısmi emilimi daha sonra adet kanamasının gecikmesine neden olur.
Gebelik testi pozitif ise test uygulandıktan iki hafta sonra anne adayı ultrason ile görüntüleme için çağrılır. Eğer bu ultrason görüntülenmesinde testin pozitif sonucuna rağmen gebelik oluşumu gözlemlenemiyor ise doktor ilk olarak dış gebelik ihtimali üzerinde durur. Sonrasında ise gerekli testler uygulanarak eğer dış gebelik söz konusu ise tedavi planlaması oluşturulur. Yazımızın devamında tüp bebek tedavi sürecinde en çok merak edilen konulardan olan dış gebelik konusu hakkında dış gebelik nedir, tüp bebekte dış gebelik olurmu, tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik belirtileri nelerdir ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur soruları ile detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.
Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak Web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.
Cinsel associate sayısını sınırlamak ve seks sırasında prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltabilir.
Döllenmesi gerçekleşen yumurta rahme değil de başka bir yere tutunup yerleşirse buna dış gebelik adı verilmekte olup, istenmeyen ve gebeliğin ilerlemesi mümkün olmayan bir durumdur. Dış gebeliğin diğer bir advertisementı ektopik gebeliktir.
İlk başta herhangi bir belirti göremeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebelik gelişen bazı kadınlar, hamileliğin olağan erken belirtilerine veya semptomlarına sahiptir.
Bu sebeple vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrı , aşırı baş dönmesi veya bayılma ve omuz ağrısı gibi dış gebeliğin herhangi bir belirti veya semptomunu gösteren bireyler acil daha fazla bilgi olarak tıbbi yardım almalıdır.
Karın Şişliği: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz. Kesin olarak bilinmese de, sisteminizde hızla artan miktarlarda östrojenin yan etkisi olabilir.Ayrıca, zevk aldığınız bazı yiyeceklerin aniden tamamen dimensions karşı itici olduğunu da görebilirsiniz.
Dış gebelik rahime ulaşamadan yumurtanın tüplerde tutunması ile olmaktadır. Gelişemeyeceği ortamda anneyi tehlikeye atmaktadır.
Alt Karın Ağrısı: Dış gebeliğin en yaygın belirtisi alt karın bölgesinde keskin veya kramp tarzında ağrıdır. Bu ağrı bir tarafta yoğunlaşabilir ve zamanla şiddetlenebilir.